HTML

MásTészta Hot Dog

2013.12.30. 19:29 kukacos1303

A kreatív karácsonyi sütés után a szilveszter menü Nálunk legtöbbször egy szimpla virsli-pezsgő párosra degradálódik le. A virslin már nem tudunk sokat javítani, ezért úgy gondoltuk, hogy legalább a "csomagolása" legyen igényes! Protein Hot Dog kifli zabbal és magas proteintartalommal!

Hozzávalók (kettő kisebb vagy egy nagy kiflihez):
  • 100 g zsírszegény túró
  • 60 g apró szemű zabpehely
  • 1 nagy tojás (XL-es)
  • 25 g natúr tejsavó protein (én ezt a fajtát használtam, de lehet helyettesíteni ugyanennyi zabbal!)
  • 1 ek mustár
  • 1 tk köménymag

Tipp a tetejére: pici tojássárgájával kend meg, és szórj rá magokat!
Továbbá: virsli, zöldségek, mustár… és amit akartok!

Elkészítés:
Jó hír, hogy pofonegyszerű lesz a recept! Olyannyira, hogy akár egy másfél üveg pezsgő után, mindent rózsaszínen, de legalábbis félhomályba és duplán látva is el tudod készíteni a parti-közönségnek!

Mindent keverj össze alaposan egy tálban. Elvileg plusz folyadék hozzáadása nélkül össze lehet gyúrni a tésztát – de ha Neked ez mégse sikerül, akkor egy evőkanál vízzel segíts a dolgon. Vigyázz, ne ússzon a tészta… merthogy a következő lépésben egy szép nagy (vagy két kisebb) bucit kell kiformázni a masszából. 
Ha sikerült, akkor tedd szilikonos sütőlapra és előmelegített sütőben süsd 170 fokon 25 percig. Ha nagyon égne a teteje, akkor vedd lejjebb a hőfokot, és picit hosszabb sütési idővel érj célba!

A virsli készítéssel remélhetőleg mindenki boldogul – ha mégsem vagy már abban az állapotban, akkor szerintem a buci-készítésnek se állj neki.
Ha megsült a hot dog kifli, akkor kétféle út állhat előtted:
1. Amerikaiasan vágd ketté, és kövesd a virsligyártók szlogenjét: mehet minden bele, amit találsz! Igen, az oldalt nyitott hot dog kiflinek mindenképpen nagy előnye, hogy egyenletesen tölthető… ubi-sali-sajt… vagy akár kókuszzsíron megpirított hagymadarabkákkal is!

2. Aki viszont a lukakat szereti, az mindenképpen egy kiflit gyártson le az adagból – mert akkor lehetősége nyílik egy erre alkalmad bökőeszközzel (mondjuk fakanál vége) lukat fúrni a kiflibe, és belegyömöszölni a kiszemelt virsli-prédát. Természetesen mustár-ketchup-majonéz kombó közül egy (vagy mindhárom) mehet bele.
Bevallom a virsli nálunk annyira szezonális termék, hogy fogyasztása kifejezetten csak szilveszterre koncentrálódik. Aki ilyenkor sem hajlandó eme kétes hírű (és tartalmú) húsdarabbal megtömni a luxus-buciját, az felcakkozott csirkemellel, vegák pedig tofuval is fogyaszthatják!

Tápérték adatok!
A teljes adag 476 kcal, 50 g fehérje, 44 g szénhidrát (13 g rost!) és 10 g zsír. Ha nem vagyunk nagy étkűek, akkor ez simán lehet két adag, így egy laza 238 kalóriát tartalmaz 25 g fehérje és csak 22 g szénhidrát mellett! Na, hát ez aztán a prémium buci! 

A fenti mennyiség egy nagy vagy két kisebb adag. Mivel a hot-dogozás általában társas műfaj, így csak szorozd fel az összetevők számát az éhes szemekkel, és hajrá!
 Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok! Jövőre folytatjuk... ;)


Szólj hozzá!

Címkék: Kenyérkék Sós nasik

A bejegyzés trackback címe:

https://citromoshab.blog.hu/api/trackback/id/tr756264463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása