HTML

Igazi MásTészta szendvics

2013.09.06. 13:07 kukacos1303

Sokszor botlunk bele abba a problémába, hogy a munka, suli vagy egyéb tekergő életmódunk miatt a fehérjedús étkezés akadályokba ütközik. Nem szeretném, hogy itt nekem bárki is kenyérre és vízre... azaz zsömlés szendvicsre legyen ítélve, így megosztom Veletek az igazi, hordozható, full egészséges MásTészta szenya-titkát!
De mégis milyen egy IGAZI MásTészta szendvics?
1. Villámgyorsan elkészíthető. A sütési időt leszámítva – amivel tulajdonképpen sok plusz macera nincs – csak annyi megmozdulást igényel, mint egy szimpla szendvics összetákolása.
2. Magas fehérjetartalmú, és kizárólag egészséges összetevőkből áll.
3. Praktikus! Könnyen szállítható, nem borul, nem folyik, nem fut, nem szalad. Egyben állva várja, hogy beburkolhasd – amit nagyobb előkészületi szeánszok nélkül, evőeszközök híján is kulturáltan kivitelezhetsz.
Még egy plusz: előre ki el lehet őket készíteni, bespájzolni a fagyasztóba, és nehezebb időkben csak elő kell kapni! ... és természetesen ezeket is lehet dobozolni... :)
Hozzávalók:
- 150 g apró szemű zabpehely (diétánál: részben kiváltható: szójaliszttel vagy íztelen proteinnel)
- 2 db tojás
- 100 g zsírszegény túró
- kb. 2 dl víz (a lényeg, hogy a massza legalább olyan sűrű legyen mint a palacsintatészta)
- 1 csapott tk. szódabika
- ízlés szerint só
- pici olaj a teflon kikenéséhez

Belevaló: zsírszegény mozzarella sajt ízléses vagy ízléstelen mennyiségben, illetve - ha akad otthon - akkor némi zöldség is mehet bele, hogy már messziről is látszódjon, hogy a mi szenyánk bizony az egészség jegyében készült. Persze húsimádóknak mehet valami négysonkás verzió!

Elkészítés:

Mindent alaposan összekeverünk: tudod - először a szilárd szekciót, majd utána a többit. majd egy palacsinta-szerű kivitelezéssel a tűzhelyen kisütjük a masszát.

A sütési instrukciók: gyúrós szenyánk kissé kényes jószág, mert szeretik, ha akkor teszed őket a serpenyőbe, ha az már forró, viszont nem szeretnek pörkölődni, így miután belekented, vedd takarékra a gázt. Ezután némi magányt igényelnek, és akkor szépen megsülve elválnak a forma aljától. De ha Te hajcsár módjára egy falapáttal gonoszul bökdösöd őket már fél perc után, akkor ne csodálkozz, ha darabokra szakadnak. 
Szóval, vár, vár, váááár. Ha eljött az idő, akkor szépen át lehet fordítani a túloldalra, és itt is rá kell sütnöd egy picit. (Mondjuk 15 Mississippi bőven elég… :)). Majd fordítsd vissza, dobj bele sajtot, sonkát, hajtsd félbe, vágd ketté és tádáám.

Neked lesz a legmenőbb, legtáplálóbb szenyád a világon. Vigyázz, a padtársad/kollégád el ne lopja! ;)
Ezzel az álcázott szendvics türkkel több legyet üthettek egy csapásra: nem vagy zsömlére kárhoztatva, de csirke-rizses uzsi tasival sem kell logisztikáznod - viszont a tested és a lelked is megnyugodhat, hiszen megkapja a szükséges anabolikus forrásokat.

Tápérték adatok!
Ebből a mennyiségből 3 palacsinta - vagyis gyors fejszámolással :) - 6 menő, háromszögletű kis toast szendvics lát napvilágot. A teljes mennyiség 801 kcal, 46 g fehérje (!), 99 g szénhidrát (19 g rost) és 18 g zsír. De, aki beosztja, az egy szendviccsel 133 kalóriát, 8 g fehérjét, 16 g szénhidrátot és 3 g zsírt juttatsz be. Ne feledjétek, ez "csak" maga a szendvics, tehát kalkuláld hozzá azt, amit beletömködsz!

Szólj hozzá!

Címkék: Palacsinta Sütés nélkül Kenyérkék Sós nasik

A bejegyzés trackback címe:

https://citromoshab.blog.hu/api/trackback/id/tr106264493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása