Hozzávalók
- 1 csomag NoCarb tészta
- 6 tojásfehérje (vagy 3 tojás) - XL-es méretű
- 50 g natúr protein (ezt használtam)
- 30 g mandulaliszt
- 20 g lenmagliszt
- fél tk szódabikarbóna
- 1 dl víz
- fűszerek: só, bors, köménymag, fokhagymagranulátum
- opcionális: reszelt zsírszegény sajt (mármint a tésztájába!)
1. A noodle tésztánkat (jelen esetben a rizs-változatot) alapos öblögetések után ismét botmixer alá helyezzük, és minél homogénebbre próbáljuk pürésíteni. Én már egyből itt hozzáadtam a tojásokat, hiszen így sokkal könnyebben ment át rajta a mixer.
2. Összekeverjük a száraz szekciót, majd hozzáöntjük a tojásos-NoCarbos masszát, a vizet (esetleges sajtos bűnbeeséseket...:)) és alaposan átkeverjük.
3. A végső formát alkotásunk egy rátermett kis szilikonos formába nyeri el: kenyér és őzgerinc formát is tudok javasolni, de be lehet szerezni ilyen mini kenyérsütő szilikon szettet is – én most oda tettem nyugalomra a tésztát.
4. Közben nem felejtjük, hogy a sütőt elő kell melegíteni 180 fokra, majd szépen betoljuk a tésztát és izgatott tekintettel, hatalmas lelkesedéssel kivárjuk azt a 20-30 percet, még a kenyerünk készre sül. A külsőségek gyakran átvernek, így érdemes megbökdösni, hogy valóban átsült-e a belseje is. Ha elkészült, akkor vedd ki a sütőből és hagyd a formában kihűlni.
A szendvicset meg lehet tömködni minden jóval - persze a galád transzzsíros csapat helyett javaslom a zsírszegény krémtúró-só-zöldfűszer triót, mint házi "vajkrém"!
A szendvicset meg lehet tömködni minden jóval - persze a galád transzzsíros csapat helyett javaslom a zsírszegény krémtúró-só-zöldfűszer triót, mint házi "vajkrém"!
A teljes kenyér 462 kcal, amiből 89 g fehérje, 9 g szénhidrát (plusz 12 g rost!) és 9 g zsír!
A tojás-pajtiknak köszönhetően elég könnyed, laza kis kenyeret kapunk, melyet biztos nem ütve fúróval kell kettévágni. Javasolt aznapi fogyasztása, de hűtőben tárolva másnap sem alakul át - bár elvészhet, ha a Párod naivan felzabálja :)) Amúgy az sem rossz ötlet, ha a sütőben kissé átmelegítve újraéleszted.
A tojás-pajtiknak köszönhetően elég könnyed, laza kis kenyeret kapunk, melyet biztos nem ütve fúróval kell kettévágni. Javasolt aznapi fogyasztása, de hűtőben tárolva másnap sem alakul át - bár elvészhet, ha a Párod naivan felzabálja :)) Amúgy az sem rossz ötlet, ha a sütőben kissé átmelegítve újraéleszted.
Nos, nem mondom, hogy ezzel a kenyérnél menőek leszünk a hagyományos, roppanós héjú pékárukhoz szokott ismerőseinknél… de! Egy valamit tud ez a kenyér, amit a többi nem! Közel nulla szénhidrát mellett elhitetni Veled, hogy nincs veszve semmi! Még a legkeményebb diétában is jár Neked valami, amit előhozza a szendvics-élményeket… vagy amit majszolhatsz a felvágott, rántotta, vagy egyéb kiegészítő opcióként… mindezt úgy, hogy beleröhöghetsz a genetika arcába: kenyeret zabálsz, és nem fogsz tőle hízni!
A tésztáról bővebben itt olvashatsz egy cikket!
Itt pedig lehetőséged van megrendelni, illetve még több hasznos infót begyűjteni!