HTML

Szénhidrátmentes NoCarb kenyér

2014.01.14. 15:57 kukacos1303

Aki komoly és hosszas diétára ítéltetett, az általában a pékárú szekciótól is fényévekre búcsút mondott. Igen... talán mások nem is tudják átérezni, hogy Nekünk biza’ a csirke-saláta duó mellett egy szimpla szeletelhető, rágható, kenyérre emlékeztető valami is komoly gasztronómiai élmény lehet… szóval a társadalom e meg nem értett kis csapatának készült a mai menü – a NoCarb Noodle bevetésével!
Hozzávalók
  • 1 csomag NoCarb tészta
  • 6 tojásfehérje (vagy 3 tojás) - XL-es méretű
  • 50 g natúr protein (ezt használtam)
  • 30 g mandulaliszt
  • 20 g lenmagliszt
  • fél tk szódabikarbóna
  • 1 dl víz
  • fűszerek: só, bors, köménymag, fokhagymagranulátum
  • opcionális: reszelt zsírszegény sajt (mármint a tésztájába!)
Elkészítés
1. A noodle tésztánkat (jelen esetben a rizs-változatot) alapos öblögetések után ismét botmixer alá helyezzük, és minél homogénebbre próbáljuk pürésíteni. Én már egyből itt hozzáadtam a tojásokat, hiszen így sokkal könnyebben ment át rajta a mixer.

2. Összekeverjük a száraz szekciót, majd hozzáöntjük a tojásos-NoCarbos masszát, a vizet (esetleges sajtos bűnbeeséseket...:)) és alaposan átkeverjük.
3. A végső formát alkotásunk egy rátermett kis szilikonos formába nyeri el: kenyér és őzgerinc formát is tudok javasolni, de be lehet szerezni ilyen mini kenyérsütő szilikon szettet is – én most oda tettem nyugalomra a tésztát.

4. Közben nem felejtjük, hogy a sütőt elő kell melegíteni 180 fokra, majd szépen betoljuk a tésztát és izgatott tekintettel, hatalmas lelkesedéssel kivárjuk azt a 20-30 percet, még a kenyerünk készre sül. A külsőségek gyakran átvernek, így érdemes megbökdösni, hogy valóban átsült-e a belseje is. Ha elkészült, akkor vedd ki a sütőből és hagyd a formában kihűlni.

A szendvicset meg lehet tömködni minden jóval - persze a galád transzzsíros csapat helyett javaslom a zsírszegény krémtúró-só-zöldfűszer triót, mint házi "vajkrém"! 
Tápérték adatok!
A teljes kenyér 462 kcal, amiből 89 g fehérje, 9 g szénhidrát (plusz 12 g rost!) és 9 g zsír!

A tojás-pajtiknak köszönhetően elég könnyed, laza kis kenyeret kapunk, melyet biztos nem ütve fúróval kell kettévágni. Javasolt aznapi fogyasztása, de hűtőben tárolva másnap sem alakul át - bár elvészhet, ha a Párod naivan felzabálja :)) Amúgy az sem rossz ötlet, ha a sütőben kissé átmelegítve újraéleszted.
Nos, nem mondom, hogy ezzel a kenyérnél menőek leszünk a hagyományos, roppanós héjú pékárukhoz szokott ismerőseinknél… de! Egy valamit tud ez a kenyér, amit a többi nem! Közel nulla szénhidrát mellett elhitetni Veled, hogy nincs veszve semmi! Még a legkeményebb diétában is jár Neked valami, amit előhozza a szendvics-élményeket… vagy amit majszolhatsz a felvágott, rántotta, vagy egyéb kiegészítő opcióként… mindezt úgy, hogy beleröhöghetsz a genetika arcába: kenyeret zabálsz, és nem fogsz tőle hízni!

A tésztáról bővebben itt olvashatsz egy cikket!

Itt pedig lehetőséged van megrendelni, illetve még több hasznos infót begyűjteni!

Szólj hozzá!

Címkék: NoCarb Noodle Kenyérkék

A bejegyzés trackback címe:

https://citromoshab.blog.hu/api/trackback/id/tr866264459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása