Kicsi, kerek, és mindenhová magaddal cipelheted. Telis tele proteinnel, egészséges alapanyagokkal… és ami a legjobb! Igazi pikk-pakk recept! Hiszen a Te munkaidőd a sütivel csupán pár perc, a többi pedig már a sütő dolga!
Elsőként is mielőtt bárkit csalódás érne: ez a keksz inkább egy finom süti, ami keksz alakot öltött… szerintem valahol az amerikai cookie és a fánk kereszteződése érhető tetten benne – és mivel mind a kettő süti-műfaj ennivaló, így a fánk-keksszel sem mehetünk tévútra!
Hozzávalók (4 darab keksz)
- 1 banán
- 1 tojás
- 35 g vaníliás protein
- 30 g zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
- 20 g kókuszreszelék
- Opcionális: manduladarabkák
+ a tetejére: "Fahéjas cukor": azaz fahéj + por állagú természetes édesítő (ezt használtam!)
Bár nem szoktam túlbonyolítani semmit, most aztán még inkább lazábbra vettem a figurát. Egyszerűen minden hozzávalót hajíts bele egy aprítógépbe, és nyomd addig a mixert, amíg a massza minden összetevője egy test és lélekké alakul.
A süti gyorsan sül, tehát nem elkóvályogni. 170 fokon, előmelegítve nálam 15-20 percen belül el is készültek. Mindenképp vedd ki akkor, amikor a széle már elkezd barnulni! Ha kivetted, akkor még talán baljósan puhának fog tűnni, de no para! Amint kihűlt – igen, ezt meg kell várni – szépen elválik a szilikonos formától, és felveszi a hőn áhított fánk-keksz állagot!
Szóval ez most nem egy roppanós keksz, viszont előnye, hogy nem tartalmaz glutént, cukrot és tejet, így nagyon sok, akár Paleo-étrendbe is besuvasztható. Arra figyelj, hogy ha valamilyen táplálékallergiád van, akkor a proteinek közül is olyat válassz, ami illik az étrendedbe! Van például paleosok-nak marhahús protein, illetve tojásprotein is!
Ha teheted akkor érleld a banánt egészen puhára (én úgyis mindig megfeledkezek szerencsétlenekről….) vagy vegyél eleve már érettet – ezt a kedves zöldséges néne a piacon amúgy is akciósan hozzád vágja :) … így még banánosabb, még édesebb és omlósabb lesz a sütikéd!
Ehhez a süteményhez szerintem plusz édesítő biztosan nem kell, viszont opcionálisan tehetünk a tetejére kis édesítővel összekevert fahéjat… így még inkább a fánk-hatás felé tolódik el a kekszünk!
Tápérték adatok
Ebből az adagból négy nagyobb keksz született, így egy keksz 125,3 kcal, 10,4 g proteint, 9,8 g szénhidrátot (ebből 6,1 g rost!) és 5,15 g zsírt tartalmaz.
Hát nem remek? Ez lett nálunk a hétvégi Glamour-napos kis keksz! Vidd magaddal túlélő kajaként a Te is akár a nagybevásárláshoz, akár a munkahelyedre, suliba, utazáshoz… ne árnyékolja be elemózsia-hiány a napod!
Hát nem remek? Ez lett nálunk a hétvégi Glamour-napos kis keksz! Vidd magaddal túlélő kajaként a Te is akár a nagybevásárláshoz, akár a munkahelyedre, suliba, utazáshoz… ne árnyékolja be elemózsia-hiány a napod!