HTML

Proteines házi bonbon

2014.02.12. 19:32 kukacos1303

Általában váltakozó intenzitással foglalkozunk a Valentin nappal. Én személy szerint nem nagyon töröm magam, viszont néha rám tör a bonbon pusztító életmód, így a károk minimalizálása végett fejlesztettem ki ezt a kis apróságot. Proteines bonbon! Könnyed és kedves kis ajándék a gourmand fitness-fanoknak és egyéb egészséges perverziókban szenvedő barátoknak – persze a saját célú fogyasztástól sem tartok vissza senkit.

A boltokban a bonbon körkép amúgy is elkeserítő. Ha az áron nem akadunk fenn, akkor is jön a következő sokk: az összetevők listáját olyan kémiai mocskok uralják, amiről nem hallottunk, nem is akarunk, enni meg pláne nem.

Inkább marad a saját konyha,  ahol - meglepő módon, de valóban… - pikk-pakk gyorsasággal elkészíthetjük a saját remekművünket – kizárólag egészséges alapokból!

Hozzávalók a töltelékhez (körülbelül 8-10 db bonbon): sokféle alapanyagokat beválogathatsz a bonbon készítő akciódba – én személy szerint a mogyoró-csoki párostól mindig elgyengülök, úgyhogy részemről nem is állhat itt más!
  • 35 g csokis vagy vaníliás protein (bár csokis a bonbon, de a vaníliás íz sokkal különlegesebbé teszi, próbáld ki azzal is!) - itt megtaláljátok azokat a proteineket, amiket javaslok!
  • 30 g finomra darált mogyoró
  • 20 g natúr kakaó
  • 15 g kókuszliszt (ha ez nincs, akkor proteinnel pótold)
  • természetes édesítő - ezt használtam!
  • opcionális: rum vagy mogyoró aroma
  • körülbelül 1 dl víz (pontos intrukciók alább...)
Hozzávalók a csoki mázhoz:
Egyéb tárgyi-lelki feltételek: szilikonból készült jégkocka tartó vagy mini muffin forma… esetleg egy üres bonbon-os doboz, ha megmaradt a nassoló ex-életedből...

Elkészítés:

Elsőként a belevaló krémet keverd össze alaposan – annyi vizet fokozatosan hozzáadva, amivel szépen összeáll a massza. Ne legyen nagyon száraz, de folyós sem az állaga. Akkor leszel fain, ha szinte már kis gombócokat tudsz formálni a krémből. (Erre szükség is lesz.) A víz pontos mennyiségét nehéz megírni, hiszen erősen protein por függő, illetve az is befolyásolja már ezt a kis mennyiséget, hogy folyékony vagy szilárd édesítővel, illetve plusz aromákkal dolgozol-e.

A csoki máz készítés most a végtelenségig leegyszerűsített menetrendben készült: a felolvasztott kókuszzsírt óvatosan összekeverjük a natúr kakaóval és az édesítővel. A mennyiséget bátran megnövelheted, ha vastagabb csokiburkot szeretnél, de arra ügyelj, hogy a kókuszzsír és a kakaópor aránya mindig 1:1-hez legyen... illetve orbitális hibafaktor az édesítő kihagyása… máson szerintem nem fog elbukni a történet.

Egy kiskanál segítségével töltsük meg a kipécézett formákat a csoki mázzal közel a negyedéig. Ezután villámgyorsan kis kupacokat formálva pottyantsuk a krémet a forma közepébe, majd a tetejét ismét borítsuk egy kis kanál csokival.

Ha minden formát feltöltöttük, akkor tegyük őket a hűvösre. Javasolt a fagyasztó, ahol közel egy óra alatt dermedt kis szívek fognak visszaköszönni rád (már ha olyan formába toltad a receptet…). Innentől kezdve a sorsuk Rád van bízva: megtartod saját felhasználásra vagy elajándékozod protein-rajongó, csoki-függő barátodnak, barátnődnek…

FIGYELMEZTETÉS!!!

A proteines bonbon erősen addiktív hatású, még akkor is, ha eddig nem voltál egy nagy csoki-rajongó. A recept kipróbálása után teljesen normális a proteines bonbon utáni sóvárgás és egyéb testi-lelki jegyekben manifesztálódó elvonási tünet együttes - amit az alábbi videós felvétel is kitűnően rögzített:



Szólj hozzá!

Címkék: Protein csoki Sütés nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://citromoshab.blog.hu/api/trackback/id/tr86264454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása