A boltokban a bonbon körkép amúgy is elkeserítő. Ha az áron nem akadunk fenn, akkor is jön a következő sokk: az összetevők listáját olyan kémiai mocskok uralják, amiről nem hallottunk, nem is akarunk, enni meg pláne nem.
Inkább marad a saját konyha, ahol - meglepő módon, de valóban… - pikk-pakk gyorsasággal elkészíthetjük a saját remekművünket – kizárólag egészséges alapokból!
Hozzávalók a töltelékhez (körülbelül 8-10 db bonbon): sokféle alapanyagokat beválogathatsz a bonbon készítő akciódba – én személy szerint a mogyoró-csoki párostól mindig elgyengülök, úgyhogy részemről nem is állhat itt más!
Inkább marad a saját konyha, ahol - meglepő módon, de valóban… - pikk-pakk gyorsasággal elkészíthetjük a saját remekművünket – kizárólag egészséges alapokból!
Hozzávalók a töltelékhez (körülbelül 8-10 db bonbon): sokféle alapanyagokat beválogathatsz a bonbon készítő akciódba – én személy szerint a mogyoró-csoki párostól mindig elgyengülök, úgyhogy részemről nem is állhat itt más!
- 35 g csokis vagy vaníliás protein (bár csokis a bonbon, de a vaníliás íz sokkal különlegesebbé teszi, próbáld ki azzal is!) - itt megtaláljátok azokat a proteineket, amiket javaslok!
- 30 g finomra darált mogyoró
- 20 g natúr kakaó
- 15 g kókuszliszt (ha ez nincs, akkor proteinnel pótold)
- természetes édesítő - ezt használtam!
- opcionális: rum vagy mogyoró aroma
- körülbelül 1 dl víz (pontos intrukciók alább...)
Hozzávalók a csoki mázhoz:
- 50 g kókuszzsír - ezt használtam!
- 50 g natúr kakaópor
- édesítő
Egyéb tárgyi-lelki feltételek: szilikonból készült jégkocka tartó vagy mini muffin forma… esetleg egy üres bonbon-os doboz, ha megmaradt a nassoló ex-életedből...
Elkészítés:
Elsőként a belevaló krémet keverd össze alaposan – annyi vizet fokozatosan hozzáadva, amivel szépen összeáll a massza. Ne legyen nagyon száraz, de folyós sem az állaga. Akkor leszel fain, ha szinte már kis gombócokat tudsz formálni a krémből. (Erre szükség is lesz.) A víz pontos mennyiségét nehéz megírni, hiszen erősen protein por függő, illetve az is befolyásolja már ezt a kis mennyiséget, hogy folyékony vagy szilárd édesítővel, illetve plusz aromákkal dolgozol-e.
A csoki máz készítés most a végtelenségig leegyszerűsített menetrendben készült: a felolvasztott kókuszzsírt óvatosan összekeverjük a natúr kakaóval és az édesítővel. A mennyiséget bátran megnövelheted, ha vastagabb csokiburkot szeretnél, de arra ügyelj, hogy a kókuszzsír és a kakaópor aránya mindig 1:1-hez legyen... illetve orbitális hibafaktor az édesítő kihagyása… máson szerintem nem fog elbukni a történet.
Egy kiskanál segítségével töltsük meg a kipécézett formákat a csoki mázzal közel a negyedéig. Ezután villámgyorsan kis kupacokat formálva pottyantsuk a krémet a forma közepébe, majd a tetejét ismét borítsuk egy kis kanál csokival.
Ha minden formát feltöltöttük, akkor tegyük őket a hűvösre. Javasolt a fagyasztó, ahol közel egy óra alatt dermedt kis szívek fognak visszaköszönni rád (már ha olyan formába toltad a receptet…). Innentől kezdve a sorsuk Rád van bízva: megtartod saját felhasználásra vagy elajándékozod protein-rajongó, csoki-függő barátodnak, barátnődnek…
Elkészítés:
Elsőként a belevaló krémet keverd össze alaposan – annyi vizet fokozatosan hozzáadva, amivel szépen összeáll a massza. Ne legyen nagyon száraz, de folyós sem az állaga. Akkor leszel fain, ha szinte már kis gombócokat tudsz formálni a krémből. (Erre szükség is lesz.) A víz pontos mennyiségét nehéz megírni, hiszen erősen protein por függő, illetve az is befolyásolja már ezt a kis mennyiséget, hogy folyékony vagy szilárd édesítővel, illetve plusz aromákkal dolgozol-e.
A csoki máz készítés most a végtelenségig leegyszerűsített menetrendben készült: a felolvasztott kókuszzsírt óvatosan összekeverjük a natúr kakaóval és az édesítővel. A mennyiséget bátran megnövelheted, ha vastagabb csokiburkot szeretnél, de arra ügyelj, hogy a kókuszzsír és a kakaópor aránya mindig 1:1-hez legyen... illetve orbitális hibafaktor az édesítő kihagyása… máson szerintem nem fog elbukni a történet.
Egy kiskanál segítségével töltsük meg a kipécézett formákat a csoki mázzal közel a negyedéig. Ezután villámgyorsan kis kupacokat formálva pottyantsuk a krémet a forma közepébe, majd a tetejét ismét borítsuk egy kis kanál csokival.
Ha minden formát feltöltöttük, akkor tegyük őket a hűvösre. Javasolt a fagyasztó, ahol közel egy óra alatt dermedt kis szívek fognak visszaköszönni rád (már ha olyan formába toltad a receptet…). Innentől kezdve a sorsuk Rád van bízva: megtartod saját felhasználásra vagy elajándékozod protein-rajongó, csoki-függő barátodnak, barátnődnek…
FIGYELMEZTETÉS!!!
A proteines bonbon erősen addiktív hatású, még akkor is, ha eddig nem voltál egy nagy csoki-rajongó. A recept kipróbálása után teljesen normális a proteines bonbon utáni sóvárgás és egyéb testi-lelki jegyekben manifesztálódó elvonási tünet együttes - amit az alábbi videós felvétel is kitűnően rögzített: