HTML

Protein habos forró csoki

2013.11.04. 19:44 kukacos1303

Van úgy, hogy hazaérve semmi másra nem vágyunk, csak csendre, egy jó könyvre (hol élek én?... vagyis: internetre)… és egy bögre habos, édes, forró, sűrűn folyó csokiszerű képződményre. Ugye, itt a pont?
A forró csoki szerintem minden (átfagyott) ember univerzális válasza a beköszöntött zord, zimankós időre. Természetesen a fázós kis kezek is megérdemlik, hogy ne holmi zsíros, cukros kalóriabombával melegítsd fel őket… hanem mondjuk egy bögre habos, forró protein csoki itallal!

Akit már hajtott a vágy a forró proteines italok iránt, az talán már belefutott az alábbi látványba: a szépen kiporciózott proteinre ráöntöttünk egy pohár forró vizet… és… a várt gőzölgő, sűrűn folyós, krémes látvány… helyett egy undorítóan összetapadt, a pohár tetejére amolyan hajótöröttként felmenekült proteingalacsinokkal találta szembe magát.

Az ilyen hibák kőkemény kiküszöbölése végett javaslom tartsd be precízen az útmutatót!
Hozzávalók egy kis (kb. 2 dl) bögréhez:
  • 30 g csokis vagy vaníliás protein (Bővebben: 1.-2. megjegyzés szekció!)
  • 15 g natúr kakaó
  • 30 g mogyoróvaj (Bővebben: 3. megjegyzés szekció!)
  • 60 ml tej (kókusz, mandula a legjobb, de a sima bocis is megteszi)
  • 120 ml forró víz
  • édesítő
Az ál-tejszínhabunkhoz: 10 g fehérje + 20 g zsírszegény krémtúró + 3 tk. joghurt (ha sok habot akarsz, akkor duplázd meg az adagot!).


Elkészítés
1. Mérjük ki a proteinport és a kakaót majd a tejet fokozatosan hozzáöntve keverjük ki egy sűrű masszává.
2. Ha megvan, akkor lapátold bele a mogyoróvajat, és próbáld meg azzal is egyneművé tenni. (Ha nem sikerült teljesen, ne ess kétségbe, majd hamarosan jön a forró víz, és mindent megold!)
3. Végül fokozatosan öntsük hozzá a forró vizet, folyamatosan kavargatva!
4. Ha-ha-hab nélkül fogyasztók sűrűségi preferencia függvényében vizezhetnek-tejezhetnek... viszont! Ha Te a csoki italod tetején boldogan gubbasztó habot akarsz, akkor mindenképp muszáj, hogy sűrű legyen a csoki italod, hogy a tejszínhabod ott maradjon a toppon! (Bizony, nekem az első kísérletem során a habom Titanic módjára a protein csoki mélyére süllyedt...)

Szóval az ál-tejszínhabot krémesre kevered, majd...aki ad netalántán a külsőségekre, az habnyomó készlettel szépen ráügyeskedheti a tetejére… de igazából az is megbocsátható, ha minden flanc nélkül csak úgy rápakolod a közepére.:)

Mi ilyen nagyszerű, szilikonos habnyomóval rittyentettük rá a krémet:
 ... köszönet érte a SütiVarázsnak!

Fontos kiegészítések!
1. megjegyzés: nagyon fontos, hogy a használt fehérjéd kazein, szója, vagy esetleg valami kevert típusú fehérje legyen! Ezek azok a fehérjék, amik nagyszerűen sűrűsödnek, főképp a kazein – ami szinte minden diétázó mentőöve a "pudingot akarok enni" problémára!
Ha csak tejsavód van, akkor keverd esetleg plusz szójaliszttel, esetleg mandulaliszttel… (Bár az első ízéért nem vállalok felelősséget!:))

2. megjegyzés: igazából nem csak csokis proteinporral lehet kísérletezni, hanem lehet bátran más íz világot is tesztelni: kókuszos, banános, erdei gyümölcsös mint nagyszerűen belepasszolnak a forrócsoki-repertoárba!

3. megjegyzés: a mogyoróvaj beszerzésén nehogy elkezdj itt nekem stresszelni! Miért? Mert bizony Te magad is legyárthatod… és ahogy ismerlek, le is fogod! J Így nem csak az árán spórolsz, de olyan vegytiszta mogyorókrémet kapsz, ahol az adalékanyagokkal sem kell számot vetned, amihez egy biokémiai diploma is édeskevés.

A folyamat amúgy botrányosan egyszerű: fogod a mogyorót és kitartóan darálod, darálod, és darálod… addig, amíg finom krém nem lesz. Jó, talán egy nagyon minimálisat darabos lesz, de ez semmit nem vesz el majd az élvezeti értékéből. Ha úgy véled, hogy időben egy kicsit hosszabb meló (Hosszabb??! alig 5 perc!:)), akkor érdemes egyszerre többet is ledarálni, hiszen hűtve nagyon sokáig eláll.
Tápérték adatok!
Egy bögre forró csokiban, habostul-babostul, összesen: 422 kcal, amiben 46,5 g fehérje, 22 g szénhidrát és 18 g zsír van! Aki spórolni akar a kalórián, az a mogyoróvajat kilőve esetleg mogyoró aromával is bepróbálkozhat, esetleg körülbelül ugyanannyi mennyiségű paleo mandulaliszttel! A tápérték aromával: 239 g kcal, 38 g fehérje, 17 g zénhidrát és 4 g zsír! A mandula liszt esetén pedig körülbelül 310 kcal, 43 g fehérjével, 24 g szénhidráttal és 6 g zsírral kell számolni!

Szólj hozzá!

Címkék: Sütés nélkül Protein ital

A bejegyzés trackback címe:

https://citromoshab.blog.hu/api/trackback/id/6264478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása