Ezentúl még diéta alatt sem kell állnod ellenük a sarat… sőt! Te magad, a két kis kezeddel, önszántadból, bűntudat, lelkifurdancs és egyéb negatív emóciók híján fogod elkészíteni és – megadva a módját – elfogyasztani!
A csoki chipsek (alias: csoki cseppek, esetleg csoki pasztillák) elkészítése több úton is történhet:
Van, aki – pláne így az ünnepek adta lehetőségeken kapva – barbár mód belezúz egy Mikulást vagy egy ősidők óta a konyha mélyén gubbasztó csokinyuszit… de mi sokkal kifinomultabb és diétásabb módszert prezentálunk!
Hozzávalók:
- 20 g natúr kakaópor
- 30-40 ml víz
- édesítő
- egy kisebb, lapos szilikon felület
- némi szabad tárhely a fagyasztóban
- ... és pár perc türelmi idő!
Elkészítés:
A kakaóból, az édesítőből és a vízből egy sűrű masszát kavarj, ami nem folyik, nem kúszik, nem mászik! Hanem egy teáskanál (és esetleges egy tetszőleges ujjad) segítségével kis „pöttyökben” a szilikon lapra kotorva nyugton marad!
Ha befoltoztad a felületet, akkor rakd őket hidegre, majd ha megdermedtek, már elő is kaphatod, hogy hasznosítsd! Nincs is más dolgod, mint beleszúrni/kavarni a kiszemelt tésztába, és megsütni!
Figyelmeztetlek, itt most nincs idő lacafacázni! A csoki chipsek (konyhahőmérséklettől, évszaktól, hangulattól függően) de könnyen ellágyulhatnak – így ne most csatlakozz be a Barátok közt megismételhetetlen történéseibe! próbáld meg minél hamarabb belekenni-tenni a sütőbe.
Jó tanács: a kellően sűrűre gyártottad a csokidarabokkal néhány plusz percet nyersz!
Érdemes valóban kis pöttyöket gyártani, mert a nagyobb csoki cseppek maximum egy Halloweeni bulin népszerűsíthető, Alienképű cookie-ban állják meg a helyüket! :)