Tehát a porondon: full diétás túrós süti málna öntettel. Tudom, ez már a kismilliomodik túrós recept lehet a gasztroblog tengerben, de vannak ám remekművünknek fontos sajátosságai:
Például, hogy liszt, keményítő és pudingport mellőzve egy kis vaníliás proteinnel nyomjuk fel a protein tartalmat, illetve a NoCarb rizstésztával kiegészítve a hozzávaló csapatot ráadásul egy olyan laktató képződményt fogunk kapni, melyet bármikor betolhatunk.
Igen, este 10-kor is ilyesmit lehet enni, ágyon fekve, retro sorozatot nézve, miközben próbáljuk kísértésbe vinni a párunkat, hogy legyen olyan jó és masszírozza már ki az izomlázat a fájó hátunkból, lábunkból, vállunkból…
Na, mindent elmondtam, jöjjön a recept!
Hozzávalók:
- 1 csomag NoCarb rizsszem tészta (erről van szó!)
- 250 g zsírszegény túró
- 40 g vaníliás protein
- 4 db tojásfehérje vagy 2 db tojás
- természetes, kalóriamentes édesítő
A málnás öntethez: 1 kis doboz málnás joghurt vagy 1 kis doboz natúr joghurt + gyümölcs aroma/bolero italpor… sajnos ilyen aljas megoldásokkal kell kihúzni, amíg nem rengeti a piaci polcokat a málna szezon… mirelit megoldások szintén életképesek.
Elkészítés:
A NoCarb tésztát leöblítjük, majd a tojásokkal együtt leturmixoljuk. Hozzácsapjuk a túrót, a proteint, majd édesítjük ízlés szerint. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonos formába tereljük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Várjuk meg, amíg kihűl, csak azután vágjuk fel! ... nem reprezentatív minta (n=1) véleménye szerint kizárólag hidegen a tuti.
Ugye záróakkordként öntsük le a sütinket a málnásnak felcímkézett szószunkkal. Tudom, hogy ez még nem olyan fain, mint majd az igazi lesz, de aki az előszezonban málnára vágyik, az ilyen alpári megoldásokkal is rá tud lényegülni mindenre.
Tápérték adatok!
Óh, ami a legjobb. Az egész műremek kalóriatartlama… szószostól – bőröstül: 463 kcal, 82 g fehérje, 21 g szénhidrát és 7,2 g zsír. Ez két adag, tehát 231 kcal, 41 g fehérje, 10 g szénhidrát és 3,6 g zsír lesz csak az, amivel a süti evés után számot kell vetni. Nagyon baráti, mi? :)
A tésztáról bővebben itt olvashatsz egy cikket!
Itt pedig megtekintheted - vagy akár egy helyről rögtön be is szerezheted - a receptben használt hozzávalókat!