Az olasz konyha a pizza, pasta és egyéb alak-gyilkos fogásaival könnyen a szénhidrát-túladagolásba taszíthat minket… ezért három dolgot tehetünk.
1. Álljuk keményen a sarat, és lemondunk róla. (Soha!)
2. "Egyszer élünk" alapon belefojtjuk magunkat a spagettibe, aztán a súlyos következményeket ráfogjuk a genetikára. (Höhööö...:))
3. Átkapcsoljuk az agyunkat kalória-csökkentett üzemmódba… és megpróbáljuk kedvenceinket a NoCarb Noodle segítségével kivitelezni.(Igen!)
Első alkotásunk egy spagetti lesz, ami szerintem mindenkinek remek választás egy első típusú találkozásra az – egyenlőre még – ismeretlennek számító tésztával!
Hozzávalók:
Első dolog, amit megtanulunk, az a tökéletes paradicsomszósz elkészítése!
- 30 dkg szeletelt gomba
- 2-3 darab apróra vágott paradicsom
- 1 nagy doboz paradicsompüré
- 1 ek. olívaolaj
- 1 nagy fej, apróra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. szárított bazsalikom (vagy eredeti, az még jobb!)
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. édesítő
- só, bors
+ ha nem találod elég sűrűnek, akkor 1 ek. útifű maghéjat neki!
Továbbá:
- 1 csomag NoCarb Noodle tészta (angyalhaj)
- 150 g zsírszegény mozzarella sajt
Elkészítés: A szószkészítés!
Nagy serpenyőben, olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a felszeletelt gombát hozzáadjuk, és szépen kivárjuk, még puhul és elfövi a levét. Ezután beleaprítjuk a fokhagymát, a darabolt paradicsomot, a levével együtt, paradicsompürét, majd fűszerezzük. Ha nem szárított alapanyagokkal dolgozol, akkor csak az utolsó percekben add hozzá a fűszernövényeket!
A tészta hadművelet!
1. Elsőként is boldogan kézbe vesszük a diétázók életét (vagy legalábbis lelkiismeretét) megmentő tésztát. Aki éles megfigyelő, az rögtön levágja, hogy ez már nem egy old shool száraztészta kategória – pláne mert valami nedves szmötyiben úszik.2. Nem, ne hátrálj meg, inkább kapj elő egy ollót, vágd ki a zacsekot, és egy nagyobb szűrőbe (a mosogató felett) öntsd bele a tésztát. Remek.
3. Elvileg a lé miatt van egy enyhe, fura illata – amit én nem éreztem… (bár ez ne legyen mérvadó, ki sem látszom mostanában a náthából…) Szóval a lényeg, hogy öblögesd át a csap alatt a tésztát, és így a (nem létező:)) illat is elillan.
4. Elvileg a tészta így már majdnem kész, annyi a dolgod, hogy akár forrásba lévő (fűszerezett) vízbe zuttyantod pár percre, vagy wokban picit megpirítod. Most a wok-megoldást alkalmazzuk, és beletéve a tésztát (alacsony lángon) átforgatjuk a fűszerekkel (só, bors, oreganó, bazsalikom). Ez egy laza 5-10 perces művelet, de a rágósságát csökkenti és a fűszerek ízeit is jól beszívja.
5. A művelet vége, hogy mindent egy tálba gyűjtesz, és a tetejét megszórod a kiválasztott zsírszegény fehérjeforrással – vagyis jelen esetben a mozzarellával.
Gomba helyett… miket beszélek… mellett… mehet bele csíkokra vágott vagy darált csirkemellfilé is, és máris body bolognai-t is tudunk csinálni!
Na szóval innentől kezdve Tiéd a világ. Rendelkezésedre áll egy szinte null kalóriás tészta, aki alig várja, hogy feldobja a szénhidrátmegvonástól egyhangúvá avanzsálódott életed… izé, ételed. Akár ilyen gátlástalanul is eheted, a plusz kilók nem fognak sakkban tartani! :P
A tésztáról bővebben itt olvashatsz egy cikket!
Itt pedig lehetőséged van megrendelni, illetve még több hasznos infót begyűjteni!