Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 60 g zsírszegény krémtúró (ha csak darabos van, akkor használj kevesebbet és 1-2 evőkanál kefirrel keverd ki!)
- 1 csipet fehérbors
- 1 pici szerecsendió
- só ízlés szerint
- ha a szociális közeg és Te sem bánod: akkor fokhagyma ;)
A kamu pürénk könnyen gallyra mehet, ha nem tartjuk be az alábbi instrukciókat! Nem mondom, hogy így az eredeti szakasztott mását fogod a kanaladra kenni, de sokkal… tényleg sokkal jobb replikát fogsz készíteni – ráadásul semmilyen bevitt szénhidráttal vagy zsírral sem kell farkasszemet nézned!
Szóval a fontosabb támpontok:
1. Egy nagy fej karfiolt főzz puhára. Ha azt írom, hogy puhára, akkor értsd úgy: baromi puhára! Mintha a foghíjas dédinek készítenél valami könnyen legurítandót.
2. Ha elkészültél, akkor fogj egy kisebb lukakkal ellátott szűrőt, öntsd bele a karfiolt. A víz háromnegyede zokkszó nélkül átfolyik rajta… nekünk viszont a maradéktól is meg kell szabadulni! Fogj egy kanalat, majd nyomkodd, forgasd, noszogasd addig a karfiol darabokat, még a maradék vizet is kihajtottad belőle.
3. Jöhet az ízesítés! Dobd bele a túrót, majd a fűszereket. Fontos, hogy a fűszerezés terén is bánjunk vele úgy, mint ahogy a krumplipürével tennénk, hiszen akkor még jobban elő fognak jönni az eredeti társára hajazó élmények!
4. Ezek után kapj elő egy pépesítő eszközt: a krumplinyomó tökéletes, de az igazán precízek botmixert vetik be a teljesen krémes, sima ügy érdekében! Ha nem sikerült igazán krémes túrót beszerezned, vagy türelmetlen mód nem főzted kellően mállósra a karfiolt, akkor mindenképp a kíméletlenebb botmixerrel menj neki a történetnek! Hidd el, sokkal krémesebb pürét kapsz, mint a krumplinyomóval!
Mint minden krumplipüré (utánzat) így ez is frissen, fitten és melegen jó, tehát ne hagyd sokáig a tányérodon rostokolni.
A fenti tippeket betartva kissé enyhíthetőek a diéta alatti krumplipüré elvonási tünetek, így sok szenvedéstől és a bűnbeesések következtében fellépő sok kellemetlen mellékhatástól kímélhetjük meg magunkat!
Mellé persze mehet minden, ami belefér… opcionálisan tepsis csirkemell és sült hagyma (mely nyugodjon békében, de már a fotózás előtt a gyomromban landolt az előző adag pürével… :))
Tápértéket nem számolunk, hiszen konkrétan a karfiolban elhanyagolható dolgok vannak, ami a képbe bekerült az csak a túró... amit mindenki szépen kiszámolhat a dobozáról! :)