Na már most a mi pizzánk nem csak azért igényel egyfokú nyitottságot felőled, mert a tésztáját nem fogod olyan látványosan pörgetni… hanem mert spagetti lesz az alapja!
Bizony, ez az ötlet nem csak a "mit kezdjünk a maradékokkal" újrahasznosítható-rovatban volt népszerű megmozdulás… de a flancos gasztro-blogok is rákaptak erre a variációra!
Szóval a mi pizzánk igazi trendi darabnak ígérkezik, melyet MásTészta megoldásokkal elkészítve bátran tolhat minden diétázó a képébe!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 csomag NoCarb tészta (spagettiiiii!!!)
- 2 nagy tojás vagy 4 tojásfehérje
- 150 g zsírszegény túró (minél krémesebb állagú)
- 10 g búzakorpa
- 30 g natúr protein (ezt használtam)
- ízlés szerint só, oregano, bazsalikom
+ A paradicsomszósz (alias: paripüré, só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagyma, pici édesítő)
+ A feltét: itt aztán lehet ereszd el a hajam…amit a diéta megenged, az mehet rá! A mi kedvencünk a csirkemell sonka + töménytelen hagyma… amit bőkezűen megpakolunk gombával. No meg zsírszegény sajt is kell rá, de ugye azt ésszel…
+ A feltét: itt aztán lehet ereszd el a hajam…amit a diéta megenged, az mehet rá! A mi kedvencünk a csirkemell sonka + töménytelen hagyma… amit bőkezűen megpakolunk gombával. No meg zsírszegény sajt is kell rá, de ugye azt ésszel…
Elkészítés:
1. Nézzük először az aljamunkálatokat. A spagettit öntsd egy szűrőbe és alaposan öblítsd be. Figyelem, most nem turmixoljuk be a spagettit!!!
1. Nézzük először az aljamunkálatokat. A spagettit öntsd egy szűrőbe és alaposan öblítsd be. Figyelem, most nem turmixoljuk be a spagettit!!!
2. Ezek után álljon készenlétben egy edény, benne a tojás-pajtikkal és a többi hozzávalóval. Ne várasd őket, keverd el őket alaposan (botmixer bevetése ajánlott az alaposaknak!)… majd végül keverd bele a tésztát.
3. Egy elég sűrű masszát fogsz viszont látni, amit gondolkodás nélkül szépen kenj ki egy szilikonos lapra. Javasolt a kör alakzat, de téglalap, kiscsillag vagy Justin Bííbör lenyomatot is formálhatsz belőle… hát majd pont én állnék a kreativitás útjába? :))
4. Ha megvolnánk, akkor előmelegített sütőbe hajítsuk, és süssük nagyjából 15 percig 170 fokon.
5. Közben nem unjuk el magunkat, hanem gyorsan összerámoljuk a szószhoz is a dolgokat. A paradicsompürét beízesítjük (fokhagyma, oreganó, és társai…), majd a már majdnem kész a tésztát kivesszük és rákenjünk. Megpakoljuk gombával, hagymával, és amit még találsz-megkívánsz, moderált sajtszórás… és vissza a sütőbe.
6. Kábé 10 perc után már pizza-illat erősen jelzi alkotásunk végső perceit… sütő elzár, mi pedig türelmesen kivárjuk még benne picit kihűl… vagyis türelmetlenül kiszedjük, felvágjuk és megégetve kezünket-nyelvünket rögtön betakarítjuk a szeleteket.:)
Tápanyag-adatok!
Mivel a pizza-feltéthez szabad kezet kaptatok, így a magának a tésztának az adatait írom le! A teljes tészta adag 394 kcal, 58,9 g fehérje (!), 7,5 g szénhidrát (főképp rost!) és 11 g zsír. (Ez a két tojássárgája miatt van, de csak tojásfehérjét felhasználva is működik – teszteltem azt is!)
Nekem ebből a mennyiségből két közepes pizza korong született, tehát abból egy körülbelül 30 g fehérjét tartalmaz, röhejes szénhidráttartalom mellett. Na, mit szóltok? :) Ez tehát pizzánk legalja… azt számold hozzá, hogy feltétnél miket hajigáltál rá!
Hát, lehet, hogy ezzel megbotránkoztattuk az olasz konyhát… de mi imádtuk a végeredményt! Nagyon adta a pizza-élményt, a spagetti "kukacok" pedig teljesen feldobták az egészet. Minden spagetti, pizza, NoCarb vagy MásTészta rajongónak ki kell próbálnia!!!
A tésztáról bővebben itt olvashatsz egy cikket!
Itt pedig lehetőséged van megrendelni, illetve még több hasznos infót begyűjteni!