HTML

Cukkini pizza

2013.07.31. 16:31 kukacos1303

Az olasz konyha mestereit megbotránkoztató módon, még jobban átalakítjuk a receptet, és szénhidrátszegény étrendbe átkonvertáljuk a mediterrán ország kis kedvencét! Ebben az esetben a szénhidrát mennyiségét lenyomjuk akár nullára - és egy ízletes…izé, inkább ízetlen, de legalább is kalóriában nem épp túltengő cukkinivel fogjuk kiváltani. 
 Hozzávalók az alap - tésztához:
  • 1 közepes cukkini (hámoz-reszel-reszel-reszel… - és levet kinyomkod)
  • 1 tojás + 1 tojásfehérje (közepes méret)
  • 50 g szójaliszt
  • 50 g zabpehely (aprószemű vagy darált)
  • pici olívaolaj
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma granulátum, oregano, bazsalikom
Elkészítés... az első próbálkozások...
Őszinte leszek, először jól befürödtem a cukkini pizza manőverrel. A fenti dolgokat összekevertem, kikentem szép, kerek, geometriai pontosságokkal vetekedő pizza alakzatra egy szilikonos lapra, majd bedobtam a sütőbe… hát az eredmény finom lett, ugyanakkor az egybe-sülés legkisebb jelét sem akarta adni, és csupán faspatulával és néhány keresetlen szóval vált meg a formától…

Na de, gondoltam egy életem egy halálom… akkor is (diétás) pizzát kívánom… így jött egy B-terv, mellyel végre tökéletesen megsült és egybeállt a történet.
Elkészítés... a második! :)
1. Mindent bele egy edénybe, ami fontos, hogy a reszelt cukkinit CSAK A VÉGÉN add hozzá, mert különben elég nehéz dolgod lesz a keverésnél. Ha a végén nagyon hígnak találod (mert mondjuk hanyagul facsarsz cukkinit:)), akkor némi zabbal orvosolhatod a helyzetet. Nem kell masszív-masszának lenni, de ha folyik, akkor bizony nem lesz jó a végeredmény.

Olívaolajjal vékonyan kenj ki egy nagy palisütőt, és ha felmelegedett, vedd alacsony lángra, majd tegyél egy kis adagot a közepére, szépen egyengesd el, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen – figyelem, ez nem palacsinta, semmi csuklómunka!

2. Ha rákentük, akkor…vár…vár…VÁR…semmi türelmetlenkedés, ha eljött az idő, akkor szépen meg lehet fordítani. Aki türelmetlen és idő előtt feltúrja, az magára vessen, nem kap pizzát!
3. Ha eddig megvagyunk, letörölhetjük a homlokunkról az izzadságcseppeket, veregessük meg a vállunkat… mert a nehezén túl vagyunk. Innen már csak jó dolgok jönnek: paradicsomszósszal kenés, feltét válogatás, fűszerezés, mértéktelen sajtszóóóórás (ja, nem diéta van…)…

Szóval dobjuk rá a feltétet, majd végső lépésként előmelegített sütőben süssük körülbelül 10 percig 180 fokon.

Ebből a mennyiségből 2 mini pizza süthető. A mini méretet kezdőknek javaslom, mert sokkal könnyebben és bosszankodás mentesen lehet megfordítani a teflonban. Haladóknak mehet nagy méret is, de figyelem, pörgetni ezt se fogod! :)

Tápértékek - feltét nélkül - a teljes adagban: 483 kcal, 44 g fehérje, 50 g szénhidrát (9 g rost!) és 9 g zsír! Szóval, ha ne adj ég egybe kivégzed az egészet, láthatod, akkor se lesz katasztrófa! :)




Szólj hozzá!

Címkék: Pizza Sós nasik

A bejegyzés trackback címe:

https://citromoshab.blog.hu/api/trackback/id/tr56264506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása